Motorsport

Sport

Motorcoureur Bendsneyder in Austin voor het eerst derde in Moto2

motorcoureur bendsneyder in austin voor het eerst derde in moto2

AUSTIN (ANP) – Motorcoureur Bo Bendsneyder heeft voor het eerst een podiumplaats gehaald in de Moto2. De 24-jarige Rotterdammer eindigde op zijn Kalex bij de Grote Prijs van de Verenigde Staten als derde.

Bendsneyder had in Texas zijn beste kwalificatie van het seizoen neergezet. Hij startte op de tweede rij, vanaf de vierde plaats, maar moest in de eerste ronde veel plekken prijsgeven. De coureur van het Pertamina Mandalika-team viel terug naar de veertiende plaats.

Daarna rukte Bendsneyder weer op naar voren. Hij won plek voor plek en in de laatste bocht snelde hij van plaats zes naar de derde plaats achter winnaar Pedro Acosta uit Spanje en de Italiaan Tony Arbolino. Hij werd onder luid gejuich onthaald door zijn team.

Vijfde plek

Het beste resultaat van Bendsneyder in de Moto2 tot nu toe was twee keer de vijfde plaats. Dat lukte hem in 2021 in de Grote Prijs van Frankrijk en vorig jaar bij de TT in Assen. In die race vorig jaar reed hij lang op de derde plaats, maar kon die positie net niet vasthouden. Bendsneyder werd in 2016 in zijn eerste seizoen in de Moto3 ook twee keer derde.

“Om eerlijk te zijn, heb ik niet veel woorden hiervoor”, zei een geëmotioneerde Bendsneyder. “Mijn grootvader is twee dagen geleden overleden. Dit is voor hem. Het was een lange weg om tot hier te komen. Daarom ben ik zo emotioneel. Ik dank mijn ouders en mijn opa, hij heeft me vandaag geholpen.”

Bendsneyder pakte 16 punten in het kampioenschap. De motorcoureur had nog geen punten dit seizoen. Hij crashte in de openingsrace in Portugal en eindigde daarna in de regen in Argentinië op de 22e plaats. Zonta van den Goorbergh eindigde op de zeventiende plaats en bleef daarmee buiten de punten.